Британският телевизионен канал Channel 4 се сблъска с остра критика заради

...
Британският телевизионен канал Channel 4 се сблъска с остра критика заради
Коментари Харесай

Британска тв купи картина на Хитлер, за да я унищожи в ефир

Британският ефирен канал Channel 4 се сблъска с остра рецензия поради проектите си за ново предаване, което ще разреши на аудиторията в студиото да реши дали да унищожи картина на Адолф Хитлер, заяви Си Ен Ен.

Каналът закупи произведения на редица " проблематични " художници, измежду които с изключение на нацисткия фюрер са осъденият педофил Ролф Харис и половият принудител Ерик Гил, само че също и класикът Пабло Пикасо, написа " Гардиън ". Водещият на шоуто Jimmy Carr Destroys Art Джими Кар ще води спор за това дали едно произведение на изкуството може да бъде отделено от своя основател. Накрая публиката ще гласоподава дали Кар би трябвало да унищожи творбата в ефир. Ако феновете решат да ликвидират картината на Хитлер, тя ще бъде накъсана, заяви представител на Ченъл 4 пред Cи Ен Ен.

Други творби на изкуството в предаването обаче " може да бъдат подпалени с огнехвъргачка ", сподели представителят. Но оповестените проекти за " Джими Кар унищожава изкуство ", което би трябвало да бъде излъчено на 24 октомври, предизвикаха мощни рецензии. Фондацията  за Деня в памет на Холокоста упрекна предаването, че " трансформира Хитлер в тематика за лековато развлечение ".  " Няма нищо занимателно или смешно в Хитлер или в убийството на 6 милиона евреи и преследването на милиони други ", споделя Оливия Маркс-Уолдман, основен изпълнителен шеф на фондацията, в изказване за Cи Ен Ен. 

Изборът на Кар за водещ също е спорен, показва медията. По-рано тази година той беше порицан за това, че се пошегува с ромите, убити по време на Холокоста.

На собствен ред Channel 4 отбрани предаването си в изказване, като го назова " премислено и нюансирано проучване на границите на свободното изложение в изкуството и на това дали произведения на морално презряни художници към момента заслужават да бъдат гледани ". Програмният шеф Иън Кац разяснява, че шоуто продължава дългата традиция на тв канала да демонстрира " иконоборство и безочливост ". В ефира на Ченъл 4 е провеждана да вземем за пример аутопсия пред публиката, а участници пред камерата са вземали опиати. 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР